7/9/08

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4


Νίκησε η ομάδα σε φιλικό αγώνα τον Ιωνικό. Από ό,τι διαβάζω πρέπει να παίξαμε καλά. Πέτυχε το πρώτο ο Ντιόγο και να περιμένουμε κι άλλα πολλά, σύγγαυροι. Η ομάδα φαίνεται να δένει και ο Βαλβίδας, μου φαίνεται, θα κάνει καλή δουλειά. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν πολλοί αναπληρωματικοί που μπορούν να προσφέρουν. Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος είναι καλοί παίκτες και δε θα έπρεπε να χαθούν κι αυτοί όπως τόσοι άλλοι στο παρελθόν.

Μοναδική παραφωνία η γρήγορη αλλαγή του Λέτο. Το ξαναείπαμε ότι αυτός ο παίκτης είναι φοβερός αλλά το κουράζει πολύ καμιά φορά. Καλά έκανε ο Βαλβίδας. Να μάθουν να παίζουν όλοι για την ομάδα.

Πάμε, μωρή ομάδα. Πάμε!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την κυρία Παρασκευή Μεσημέρη

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Υλικά
4 κουταλιές βούτυρο
750 γρ φιλέτο μόσχου ή porterhouse χωρίς κόκαλα ή λίπος, κομμένο σε λωρίδες 5Χ1,5 εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης όχι λευκασμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 φλιτζάνι ζωμός μόσχου
1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1 φλιτζάνι φουντούκια ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα.
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό κρέας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σκουρύνει ελαφρά, περίπου για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το κρέας και το βούτυρο σε ένα μπολ.
2. Βάζουμε άλλη 1 κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο κρέας. Όταν όλο το κρέας βρίσκεται στο μπολ, βάζουμε στην κατσαρόλα τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι στο κρεμμύδι και αναμιγνύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μετά το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο, περίπου για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα, τα μισά φουντούκια, το κρέας και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ζεσταθεί. Δεν το βράζουμε.
4. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι ή χυλοπίτες, γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φουντούκια (30 λεπτά).

Stratos είπε...

Πόσο βαριά πρέπει να είναι η κατσαρόλα που ζεσταίνουμε το βούτυρο ;

Ο Λέτος μια χαρά είναι, αρκεί να αρχίσει να παίζει περισσότερο για την ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Στράτο

Όσο βαριά χρειάζεται για να ζεστάνουμε μια κουταλιά βούτυρο. Μην κάνεις ανόητες ερωτήσεις. Δοκίμασε και κάτι άλλο εκτός απο γαύρο!

Stratos είπε...

Ρε φίλε τι φταίω εγώ ;

Αφού γράφεις :
"1. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε δυνατή φωτιά και..."

Και μετά μου απαντάς :
"Όσο βαριά χρειάζεται για να ζεστάνουμε μια κουταλιά βούτυρο."

Ναι αλλά αν πάρουμε την κατσαρόλα τσίμα τσίμα υπολογίζοντας μόνο το βούτυρο, δε θα μας χωρέσει το "μισό κρέας".
Μπερδεμένα μου τα λες... :)

Και ενημερωτικά δεν τρώω τίποτα που βγαίνει απ' το νερό. ;)