22/9/08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 4-1


Άρχισαν οι τεσσάρες, φίλοι μου. Θα γινόταν κι αυτό. Αναμενώμενο ήταν. Έχουμε παικταράδες, απλά πρέπει να βρεθεί η σωστή χημεία. Και ο Βαλβίδας είναι καλός και έχει αρχίσει να μαθαίνει την ομάδα. Τα γκολ ο συνήθης ύποπτος Κοβάτσεβιτς, ο για άλλη μια φορά MVP Γκαλέτι, ο Ντιόγκο, που σκόραρε ακόμα και σε μία πολύ μέτρια γι αυτόν μέρα και επιτέλους το πρώτο του Όσκαρ που πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

Τα γκολ ήταν πολύ όμορφα και τα τέσσερα, αλλά μην τσιμπάτε με τα διθυραμβικά σχόλια των εφημερίδων. Η ομάδα χθες έπιασε το 70% αυτών που πραγματικά μπορεί. Σίγουρα ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ περισσότερα.

Το πέναλτυ του Πανσερραϊκού πώς το είδατε; Σας έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα γίνουν όργια φέτος. Πρέπει η διοίκηση να λάβει τα μέτρα της. Αρχίσαμε με την τιμωρία του επόπτη στο ματς του Πελατειακού με το Αεκάκι για το πεντακάθαρο πέναλτυ που έδωσε, και φτάνουμε σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

Αν πάντως η ομάδα ρολάρει και συνεχίσει την ανοδική της πορεία δε μας ανησυχεί τίποτα. Αέρα θα το πάρουμε κι αυτό το νταμπλ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΣΛΑΜΑΣ

Υλικά:
5 κούπες αλεύρι χωριάτικο,
1/3 κούπας ψιλό σιμιγδάλι,
1 1/4 κούπας ελαιόλαδο,
1 κούπα σταχτόνερο ή νερό,
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι σόδα,
2 κουταλιές κονιάκ,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού,
1/2 κούπα ζάχαρη,
1 κουταλάκι κανέλα,
1/2 κουταλιά γαρίφαλο.

Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα νερό,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού,
2 ξυλάκια κανέλα σε κομματάκια,
10 γαρίφαλα.

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σε μια λεκάνη κι ανοίγουμε στη μέση ένα λάκκο (ελπίζουμε οι φίλοι γαύροι να μην λέσουν μέσα!). Καίμε το λάδι πάνω στη φωτιά και το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε τη σόδα, αφού τη διαλύσουμε στο κονιάκ, τα μυρωδικά ανακατεμένα με τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και από το σταχτόνερο ή το νερό με το μπέικιν όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη πιο μαλακιά από τη ζύμη του κουραμπιέ. Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψάκι με διάμετρο 25 εκατ. και ισιώνουμε την επιφάνεια με τις παλάμες μας. Ψήνουμε στους 200C για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει πολύ καλά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί 5 λεπτά και περιχύνουμε το γλύκισμα μόλις βγει από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το κόβουμε σε κομματάκια μπακλαβαδωτά. Πρέπει να είναι σιροπιασμένο και τραγανό. Διατηρείται εκτός ψυγείου.

George είπε...

το πεναλτι ειναι πεντακαθαρο. Ο , πολυ καλος προχθες, τοροσιδης πηδαει σαν βολεϋμπολλιστας σε προσπαθεια για μπλοκ.

Αν συνεβαινε στην περιοχη του Πανσερραικου , θα ζηταγαμε και εμεις πεναλτι