16/7/08

ΠΩΛΗΘΗΚΕ Ο NUNEZ


Άδειασε μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αφού πωλήθηκε στην Ιντεπεντιέντε ο Nunez. Αυτός ο παίκτης μου άρεσε πολύ, αλλά είναι αλήθεια ότι τα είχε τα κιλάκια του. Κρίμα που δεν πρόσεξε τη φυσική του κατάσταση. Πιστεύω ότι, αν ήταν λίγο προσεκτικός, θα πραγματοποιούσε καλή καριέρα στον Ολυμπιακό. Εμείς θα θυμόμαστε για πάντα την γκολάρα που έβαλε στο 4-0 με τους πελάτες. Λιονέλ, ευχαριστούμε για την ηδονή που μας χάρισες σε εκείνο το παιχνίδι. Καλή επιτυχία στην καινούρια σου ομάδα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιπεριές α λα βάσκα (απο τη θεία Ερνεστίνα)

Ηφαίστειο!


Υλικά
8 μεγάλες γλυκιές πιπεριές, (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο Αργεντινής (Μπελούσι)
2 κτ. σούπας πράσινη καυτερή πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό
4 ντομάτες
½ φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια
1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
½ κτ. γλ. φασκόμηλο
½ κτ. γλ. δενδρολίβανο
1 κτ. γλ. ξερή μέντα
1 κτ. γλ. μπούκοβο
½ φλ. τσαγιού μπίρα
½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε καλά, μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και ρίχνουμε λάδι, μέχρι να καλύψουμε τον πυθμένα της. Σοτάρουμε την καυτερή πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε, μέχρι να ροδίσει καλά.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, τη μέντα, την μπίρα και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Ώρα να ετοιμάσουμε τις πιπεριές. Κόβουμε και κρατάμε τα «καπάκια» τους, τις πλένουμε καλά και τις ξεσποριάζουμε. Προσέχοντας να μην τις σκίσουμε, τις γεμίζουμε με τον κιμά που φτιάξαμε και τις καπελώνουμε με τα «καπάκια» τους.

Στην κατσαρόλα που ετοιμάσαμε το μείγμα της γέμισης ρίχνουμε το ζωμό κότας, μαζί με ό,τι υγρό έχει απομείνει από το μαγείρεμα του κιμά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ετοιμαστούν, τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές όρθιες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Τις βγάζουμε προσεκτικά από το σκεύος με μία τρυπητή κουτάλα και τις διατηρούμε κατά μέρος ζεστές.

Στο υγρό που έμεινε μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κρασί και το κορν φλάουρ. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε πολύ σιγανή φωτιά για 5 έως 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».

Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας τις πιπεριές με χωριάτικο ψωμί και κόκκινο, ξηρό κρασί. Καλή όρεξη!

Unknown είπε...

@ανώνυμος: α, εδώ θα τα χαλάσουμε. Εγώ προτιμώ ελληνικά προϊόντα. Γιατί να πάρω κιμά Αργεντινής και να μην πάρω ελληνικό (Γκούμα);

Ανώνυμος είπε...

eleos paidia!!!!!!!!ma eleos..t paidi einai 8eos k 8 sunexisei n menei............aplos o osfp d pistece s auton!!!!!gi auto d ton ebaze suxna!!!!!!