19/7/08

OLYMPIACOS - EMMEN 0-0


Τίποτα ιδιαίτερο δεν έδειξε η ομάδα εναντίον της Έμεν. Ελπίζω τα πράγματα να στρώσουν γρήγορα. Εντάξει, φιλικά είναι αυτά, το αποτέλεσμα δε μετράει, αλλά όταν βλέπεις και τέτοια εμφάνιση ανησυχείς. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Θα έρθουν και οι καινούριοι και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα.

2 σχόλια:

Stratos είπε...

Το ανησυχητικό είναι ότι όπως πάμε, άλλοι κάνουν προετοιμασία και άλλοι θα παίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Γκαθπάτσο
Κρύα σούπα για καυτές μέρες!

Υλικά
για ένα λίτρο:
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 αγγούρι μεσαίου μεγέθους
1 σφηνάκι ξίδι (Jerez) ή από καλό κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3/4 του λίτρου νερό
2 χούφτες ψίχα ξερού ψωμιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαδικασία
Σήμερα μια αυθεντική- καλοκαιρινή- δροσιστική πρόταση. Το γκαθπάτσο είναι ένα πιάτο που συνταντάμε κυρίως στη νότια Ισπανία αν και η προέλευσή του είναι Αραβική. Πρόκειται για μία κρύα σούπα πολύ πλούσια σε βιταμίνες που πίνεται και ως ρόφημα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, αναζωογονεί και ενυδατώνει το σώμα. Ταυτόχρονα, είναι ένας έξυπνος τρόπος να πείσεις τα παιδιά να καταναλώσουν λαχανικά. Το προτείνουμε για τις μέρες που χτυπάει 40άρια!

Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και το αγγούρι, αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ξίδι, το λάδι, το αλάτι και το μισό νερό.

Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός και τον περνάμε από σουρωτήρι για να απομονώσουμε τυχόν φλούδες, σπόρια κλπ. Προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού και νερό, ανάλογα με το πόσο ρευστό το θέλουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται (ανάλογα με το γούστο μας). Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο.

Αν το βράδυ θέλουμε να βγούμε ή δε "χωνεύουμε" το σκόρδο (όπως η Ερνεστίνα Βαλβέρδε), μπορούμε να κάνουμε το γκαθπάτσο της νύχτας (gazpacho nocturno) αφαιρώντας από τη συνταγή το σκόρδο.

Σερβίρουμε στο μπολ ή στο ποτήρι και αααχχ… στην υγειά μας!!!