14/7/08

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ











Το καλοκαίρι δεν υπάρχει ποδοσφαιρική δράση για τους συλλόγους κι έτσι το ενδιαφέρον μετατωπίζεται στις μεταγραφές. Οι εφημερίδες κάνουν πάρτυ και γράφουν ό,τι τους κατέβει. Εμείς, ενώ κατά βάθος ξέρουμε ότι όλα είναι φαντασίες, συνεχίζουμε να τσιμπάμε και αγοράζουμε και ονειρευόμαστε τις πιθανές ενδεκάδες. Για να δούμε όμως τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι πρέπει να γίνει. Αρχίζουμε με ποδόσφαιρο σήμερα:
Τερματοφύλακες: Ο Αντωνάκης θα είναι βασικότατος. Ο Κόβατς ήρθε από την Καλαμαριά, αλλά δε μου λέει και πολλά. Εντάξει, σταθερός, έμπειρος, αλλά όχι επιπέδου Τσάμπιονς Ληγκ. Ο Παναγόπουλος είναι καλός για τρίτος και πρέπει να πάρει ευκαιρίες. Μη χαθεί και αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θέλει πάντως η ομάδα και έναν τερματοφύλακα που θα έρθει για να αντικαταστήσει του χρόνου τον Νικοπολίδη.
Αμυντικοί: Στα πλάγια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεξιά υπάρχουν οι Τοροσίδης, Γκαλίτσιος, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ζεβουάκοβ, ενώ αριστερά έχουμε Λεονάρντο, Ραούλ Μπράβο, Ντομί, που μάλλον φεύγει, ενώ μπορούν να παίξουν και οι Τοροσίδης, Ζεβουάκοβ, που έχουν παίξει ως αριστερά μπακ στις εθνικές τους ομάδες και ο Πάντος. Στο κέντρο της άμυνας έχουμε Αβραάμ, Άντζα, που θα είναι βασικοί, ενώ σε αυτή τη θέση μπορούν να παίξουν και οι Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Ραούλ Μπράβο, Ζεβουάκοβ. Θα ένιωθα πάντως μεγαλύτερη ασφάλεια αν παίρναμε κι άλλο ένα σέντερ μπακ. Α, μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι διεθνείς με τη Νέων, Κ. Παπαδόπουλος και Λαμπρόπουλος.
Μέσοι: Αρχίζουμε με τα αμυντικά χαφ. Στολτίδης και πάλι. Αναντικατάστατος. Αν ο Λεντέσμα παίξει όπως έπαιξε στο πρώτο μέσο της περυσινής χρονιάς έχει καλώς. Αν όχι; Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Μενδρινός και Κατσικογιάννης μπορούν να παίξουν εκεί. Ο Γ. Παπαδόπουλος, που ήρθε από τον Ηρακλή είναι πολύ καλός. Αμυντικό χαφ πάντως χρειαζόμαστε. Ο Αλόνσο δε με έπεισε με την Γκρότσλιν. Αφού ο Ντούσερ δε θέλει να έρθει Ελλάδα γιατί επειμένουν οι δικοί μας; Τόσοι παίκτες υπάρχουν. Μην τρελαθούμε. Δεξιά έχουμε τον Γκαλέτι. Σίσιτς αναπληρωματικός. Κι εκεί θα θέλαμε ενίσχυση. Αριστερά ο Τζόλε μου φαίνεται πως θα τραβήξει πάλι όλο το κουπί. Σοϊλέδης; Μικρός. Επιτακτική η ανάγκη απόκτησης αριστερού χαφ. Τόσα ονόματα έχουν ακουστεί. Καλύτερο μέχρι τώρα, νομίζω, του Σολάρι.
Μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί: Ο Κοβάσεβιτς είναι βασικό σέντερ φορ αυτή τη στιγμή. Θα την παλέψει όμως στα 36 του; Ο Μήτρογλου είναι παικτούρα αλλά θέλει εμπειρίες. Καλός και ο Ματσούκας αλλά έχει μέλλον. Οπότε κι εδώ θέλουμε παίκτη. Πίσω από αυτούς ή δίπλα τους έχουμε πρώτα πρώτα Λούα Λούα. Ο άνθρωπος είναι τρελός με τον Ολυμπιακό κι εμείς τον διώχνουμε; Πάμε καλά; Ο Όσκαρ φαίνεται καλός αλλά όχι και τίποτα ιδιαίτερο. Ελπίζω να ανέβει. Ο Μπελούτσι τραυματίστηκε. Να δούμε τι θα κάνει αυτή η παικτούρα φέτος. Ο Νούνιεζ φαίνεται να φεύγει. Κρίμα γιατί είναι καλός παίκτης αλλά δεν προσέχει τη φυσική του κατάσταση. Πάντως μπροστά θέλουμε παίκτη ή και δύο ακόμα. Ο Εντού, λέει αρέσει στον Βαλβέρδε, και από άλλα ονόματα όσα θέλετε.

Ο Ιούλιος κρύβει εκπλήξεις. Ελπίζουμε να είναι ωραίες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
greekfloyd είπε...

Το γιατί θέλετε να διώξετε τον Λούα-Λούα δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος (προφανώς, αφού ψάχνεται έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του,αλλά τον ίδιο θέλετε να τον πουλήσετε) αλλά με το συμβόλαιό του. Από ότι διάβασα, στην συμφωνία Πόρτσμουθ-Ολυμπιακού, υπάρχουν ειδικά μπόνους που πρέπει να καταβάλλει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που πάρει πρωτάθλημα, κύπελλο ή πάει στους 16 του champions league. Και επειδή ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα αυτά πέρισυ, πλήρωσε γύρω στα 6 εκ ευρώ έξτρα από τα 2.5 εκ που είχε δώσει για να τον αγοράσει. Και φυσικά, το ίδιο θα συμβεί και φέτος, εκτός αν ο Λούα-Λούα φύγει..

Υ.Γ ελπίζω να μην σε πειράζει που γράφει κάποιος Παναθηναικός στο blog σου!

Unknown είπε...

Φίλε, freekfloyd, όχι απλά δε με πειράζει, αλλά χαίρομαι πολύ. Είδα και το δικό σου ιστολόγιο και είναι πολύ καλό. Ιδιαίτερα η φωτογραφία της "εθνικής Σουηδίας". Τα σχόλιά σου για τον Λούα Λούα είναι σωστότατα. Δυστυχώς οι ελληνικές ομάδες λειτουργούν με μπακαλίστικη λογική. Κανονικά άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και μπορούν και να προσφέρουν πρέπει να παραμένουν και να βοηθούν. Τέλος πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Τσουκνίδες
Χθες, της κατοχής σήμερα, της υγιεινής!


Υλικά
για 5 μερίδες:
1 κιλό τσουκνίδες
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
1 κουτ. σούπας δυόσμο
5 κουτ. σούπας αλεύρι
2 σκελ. σκόρδο
Διαδικασία
Τις τσουκνίδες τις αγαπούν οι Πόντιοι. Στην κατοχή τις αγαπούσαν όλοι. Τις μάζευαν απ' τους αγρούς, τις μαγείρευαν χωρίς λάδι και ξεγέλαγαν τη λόρδα με αυτό το βοτάνι που σήμερα, οι διατροφολόγοι το προτείνουν ως εξαιρετικό συστατικό σε δίαιτες αποτοξίνωσης. Ειρωνία ε;

Σε νερό που βράζει, ζεματάμε τις τσουκνίδες. Μαζί ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Το ζουμί δεν το πετάμε. Είναι ιδανικό αφέψημα για το στομάχι και τα νεφρά.

Ανακατεύουμε τις τσουκνίδες μέσα στην κατσαρόλα με σύρμα, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι. Μόλις πηξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από το βράσιμο. Το βάζουμε πάλι, πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Σερβίρουμε με δυόσμο.

Καλή μας όρεξη!

Stratos είπε...

Βλέπω ότι είμαστε των ίδιων φρονημάτων... :)
Ωραίο το blog σου φιλέ.

Unknown είπε...

@ανώνυμος: Έλα, ρε ανώνυμε με τις συνταγές σου. Που με ανακάληψες πάλι; Θέλω μία συνταγη την ημέρα. Αυτήν την είχες ξαναγράψει πάντως.

@stratos: ευχαριστώ, φίλε.