Πάλι ξύλο, πάλι αντιποδόσφαιρο, πάλι σιχαμάρα αλλά απέναντι σε όλα αυτά ήρθε η νίκη. Οι δευτεροτρίτοι μένουν πίσω κι εμείς τραγουδάμε: "Βαζελοχανουμάκια βρείτε λύση γιατί φέτος έχει πιο πολύ γαμ..."
1 σχόλιο:
Ανώνυμος
είπε...
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 500 γρ. ΚΙΜΑ 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 125 γρ. ΡΥΖΙ 1 αυγό 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι δυο λεμόνια δυο αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Ξεκινήστε αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά μαζί, για να πλάσετε τον ΚΙΜΑ σε μικρές μπάλες. - Βάλτε νερό στην κατσαρόλα και ρίξτε το μίγμα μαζί με το βούτυρο. - Βράστε τον ΚΙΜΑ για 20 λεπτά και αφήστε τον να κρυώσει. - Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα αυγά με το μίξερ. - Προσθέτετε το ζωμό από τα δυο λεμόνια που έχετε στύψει, για να σχηματίσετε σάλτσα αυγολέμονο. - Προσθέστε τη σάλτσα στα ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ και είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε.
1 σχόλιο:
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
500 γρ. ΚΙΜΑ
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
125 γρ. ΡΥΖΙ
1 αυγό
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι
δυο λεμόνια
δυο αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινήστε αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά μαζί, για να πλάσετε τον ΚΙΜΑ σε μικρές μπάλες.
- Βάλτε νερό στην κατσαρόλα και ρίξτε το μίγμα μαζί με το βούτυρο.
- Βράστε τον ΚΙΜΑ για 20 λεπτά και αφήστε τον να κρυώσει.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα αυγά με το μίξερ.
- Προσθέτετε το ζωμό από τα δυο λεμόνια που έχετε στύψει, για να σχηματίσετε σάλτσα αυγολέμονο.
- Προσθέστε τη σάλτσα στα ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ και είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Δημοσίευση σχολίου