20/2/11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΑΤΗΣ 2-1


Το σημερινό ντέρμπι σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για πολύ καιρό. Και για όσα έγιναν στο γήπεδο και για όσα έγιναν έξω από αυτό. Ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται και να ακούγονται πολλά αλλά νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα λίγο ψύχραιμα και αντικειμενικά.

Πρώτα - πρώτα να δούμε λίγο τη συνολική απόδοση των ομάδων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν συντριπτικά ανώτερος του αντιπάλου του με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαφανισμένος. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε και σε πολλές περιπτώσεις η μπάλα χάθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας κάθησε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ανέβηκε η βαζέλα. Ο Ολυμπιακός κάθησε και έδωσε δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να βγει λίγο στην επίθεση χωρίς όμως να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Και το γκολ που έβαλε ήρθε τυχαία από ένα χοντρό λάθος του Πάρντο. Συνεπώς δεν κατάλαβα γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και άξιζε τη νίκη; Τι έκανε ο Παναθηναϊκός σήμερα και άξιζε τη νίκη;

Δεύτερον, ας μιλήσουμε για τη διαιτησία. Τρεις είναι οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι βάζελοι. Πρώτα μιλούν για ένα χέρι του Τοροσίδη. Το χέρι αυτό ήταν ακούσιο ενώ πριν από αυτό είχε σφυριχτεί επιθετικό φάουλ οπότε η φάση δεν υπάρχει. Η δεύτερη φάση είναι το γκολ του Κατσουράνη. Το γκολ αυτό είναι οφσάιντ για τον εξής λόγο: Όταν ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης ο επιτιθέμενος πρέπει να καλύπτεται από δύο παίκτες. Ο Κατσουράνης καλύπτεται μόνο από τον Ντουντού με αποτέλεσμα να είναι οφσάιντ οπότε γκολ δεν υπάρχει. Η τρίτη φάση είναι το γκολ του Τζεμπούρ στο οποίο οι βάζελοι ανακάλυψαν οφσάιντ του Πάντελιτς. Αυτό είναι αστείο αφού ο Πάντελιτς δεν επηρεάζει τη φάση στο ελάχιστο. Που αδικήθηκε, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός; Μήπως πρέπει να μιλήσουμε για τους βαθμούς που πήρε φέτος η Πανάθα από τη διαιτησία; Πόσο μεγάλη θα έπρεπε να είναι η διαφορά αν δεν είχε πάρει ο Πανάθας δώρα με Καβάλα, Άρη και άλλους; Μήπως πρέπει να μιλήσουμε για τη διαιτησία του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ; Αφήστε το, ρε βαζελάκια. Μη μιλάτε για τη διατησία. Δε σας παίρνει.

Τρίτον, να μιλήσουμε λίγο για τις αντιδράσεις του κόσμου στο τέλος. Έχω εκφράσει πολλές φορές από αυτό εδώ το ιστολόγιο την αποστροφή μου για κάθε είδος βίας. Όσοι χτύπησαν παίκτες του Παναθηναϊκού στο τέλος είναι αλητήριοι εγκληματίες και δεν ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου για την προκλητική συμπεριφορά των Καραγκούνη, Τζόρβα, Νίνη, Κατσουράνη και Λέτο, αλλά δε δικαιολογώ τη βία σε καμία περίπτωση. Η ομάδα μου πρέπει να τιμωρηθεί για τα όποια επεισόδια και το ίδιο πρέπει να τιμωρείται η κάθε ομάδα της οποίας οι οπαδοί μπαίνουν στο γήπεδο.

Τέλος, να μιλήσουμε λίγο για την υποκρισία των ΜΜΕ και των πελατάκων. Τώρα ανακαλύψατε ότι οι οπαδοί μπαίνουν στο γήπεδο; Οι Αεκτζήδες τι κάνανε την προηγούμενη εβδομάδα; Οι Παοκτζήδες τι κάνουν σε κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Δε λέω για τον Παναθηναϊκό γιατί οι δικοί τους είναι "αντιεξουσιαστές". Ή μήπως ξεχάσατε τον αιμόφυρτο Ευθυμιάδη που τον δέρνανε ο Μαρκαριάν με τον Φιλιππίδη στη Λεωφόρο; Οι Ολυμπιακοί είναι ένοχοι για όλα; Διώξτε τους κάφρους από το γήπεδο ανεξαρτήτως χρώματος. Και όχι να θιγόμαστε μόνο όταν γίνονται επεισόδια στον Πειραιά.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πήρε δίκαια τη νίκη και δίκαια παίρνει και αυτό το πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι περαστικά σας και ψάξτε να βρείτε αιτίες.

5 σχόλια:

babis_gate7 είπε...

Γειά σου ρε Βαγγέλη Πρωταθλητή. Ένα ακόμα Πρωτάθλημα φτάνει και τυπικά στο τέλος του. 38 εμείς 37 όλοι οι άλλοι μαζί. Έχει πονέσει πάρα πολύ το χθεσινό. Όσο για το γκολ του Τζιμπούρ ότι είναι οφ-σάιντ ο Πάντελιτς είναι ίδια περίπτωση με το γκολ που μας ακύρωσε κακώς πέρσι με την Καβάλα. Ο κανονισμός έχει αλλάξει και όταν ο παίχτης δεν μπαίνει στη φάση και κάνει προσπάθεια να αποφύγει την μπάλα, δεν υπάρχει οφ-σάιντ

Unknown είπε...

Γειά σου Μπάμπη. Οι κανονισμοί είναι σαφέστατοι αλλά τα βαζελάκια μας έχουν συνηθίσει να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας τρελαίνουν. Πολύς πόνος φίλε. Πολύς πόνος. Κι όλο κλαίνε τα βαζελάκια στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις πολλά από κανονισμούς ποδοσφαίρου (και σίγουρα είσαι ψύχραιμος κι αντικειμενικός) δες την παρακάτω φωτό.

http://www.gazzetta.gr/Media-Cafe/item/138418-Έκρυψε-το-σωστό-ριπλέι

Καλά όλοι οι γάβροι λοβοτομημένοι είστε;!

Unknown είπε...

Ανώνυμε, φίλε και όχι λοβοτομημένε, τι βλέπεις σε αυτήν τη φάση; Για εξήγησέ μας. Επειδή όμως ξέρω τι θα πεις και για να σε προλάβω να μην εκτεθείς θέλω να σου θυμίσω ότι αυτή δεν είναι η αρχή της φάσης αφού μετά ο Ντουντού κόβει την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον αμαρκάριστο Κατσουράνη.
Και μιας και είμαστε σε ανάλυση φάσεων εξήγησέ μας λίγο και τη φάση του πέναλτυ στο πρώτο ματς. Βαζελάκια, κάντε μας τη χάρη που θα μιλήσετε κι εσείς για διατησία, που έχετε καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μιας και τα ξέρεις καλά ανάλυσέ μας και μερικές άλλες φάσεις από παιχνίδια σας φέτος και πέρυσι με τους υπαλληλάκους σας και μη. Αλλά καλά τους κάνετε αφού σας κάθονται. Μου θυμηθήκατε τώρα να γίνετε δίκαιοι. Άντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα, εκτίθεσαι μια χαρά κι από μόνος σου. Ελπίζω μόνο να γνωρίζεις πως οφσάιντ από "πάσα" αμυνομένου σε επιθετικό δεν υφίσταται (αν και από αυτά που γράφεις προφανώς δεν το γνωρίζεις). Και 10 παίκτες της αμυνόμενης ομάδας να κόψουν την μπάλα αν ο παίκτης της επιτιθέμενης ομάδας καλύπτεται όταν παίκτης της ιδίου ομάδας σουτάρει ή κάνει πάσα το γκολ είναι νόμιμο.

Θέλω να πιστεύω πως τουλάχιστον γνωρίζεις την εννοιολογική σημασία του "ψύχραιμος" και "αντικειμενικός".