11/2/11

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ






Στην καρδιά της Αθήνας ανεβαίνει θεατρική παράσταση στην οποία βρίζεται ο Ολυμπιακός και παρουσιάζεται ως ο δυνάστης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μην ακούσω τίποτα για την ελευθερία του καλλιτέχνη και την ποιητική αδεία. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βαφτίζουμε την κάθε σαβούρα "τέχνη" και να επιτρέπουμε στον καθένα να κάνει ό,τι του γουστάρει επειδή είναι "καλλιτέχνης". Διαβάστε εδώ για να δείτε τι ακούγεται μέσα στην παράσταση. Και αφού διαβάσετε σας ρωτώ: Τι θα γινόταν αν ανέβαινε μια αντίστοιχη παράσταση στη Θεσσαλονίκη όπου θα βρίζανε ασύστολα τον ΠΑΟΚ; Δε συμφωνώ με οποιαδήποτε μορφή βίας. Η βία με αηδιάζει και δεν ταιριάζει με την κουλτούρα και την παιδεία του πραγματικού Ολυμπιακού οπαδού. Δε συμφωνώ όμως και με το να μπορεί ο κάθε "καλλιτεχνάκος" της πλάκας να βγάζει τα απωθημένα μέσα από το δημιουργημά του και να διαμορφώνει συνειδήσεις.

Στην υπόλοιπη καθημερινότητα τα γνωστά. Η ΕΠΟ αλλάζει τους νόμους για να αποκτήσει η Πανάθα δεύτερο τερματοφύλακα. Μετά διπλασιάζει την ποινή του Μιραλά για να την τελευταία στιγμή για να μην προλάβει ο Ολυμπιακός να κάνει έφεση. Και αν τελικά γίνει έφεση αύριο και την κερδίσει ο Ολυμπιακός ποιος μου λέει ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην ομάδα δε θα βγει και στο γήπεδο;

Όπως βλέπετε, λοιπόν, για όλα φταίει ο Ολυμπιακός. Α, ρε, ομάδα. Ρίξε τους μια πεντάρα το επόμενο Σάββατο για να έρθουν όλοι στα ίσια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: