12/12/09

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1931-1932


Τη χρονιά αυτή ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Οι Ανδριανόπουλοι σιγά-σιγά αποχωρούν και έρχονται νέοι παίκτες που πρόκειται να γράψουν στο μέλλον χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας μας. Ο Άρης αυτή τη χρονιά είναι πολύ καλός και δίκαια κερδίζει το πρωτάθλημα ενώ το κύπελλο πάει στην ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα ο Θρύλος κατατάσσεται πέμπτος ενώ στο κύπελλο αποκλείεται από τον Απόλλωνα από τον οποίο χάνει στο Ποδηλατοδρόμιο με 0-1. Σε φιλικούς αγώνες ο Ολυμπιακός νικά δύο φορές την ΑΕΚ με 2-1 και 3-1, ενώ για το πρωτάθλημα τη νικά άλλες δύο φορές, και τις δύο με 4-0. Στις 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου του 1931 η Μικτή ΠΟΚ παίζει δύο φιλικά στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της Μικτής Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαξε. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας αγωνίζονται με τη φανέλα του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Προπονητής της ομάδας είναι και πάλι ο Κόβατς και στο ρόστερ ανήκουν οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Γραμματικόπουλος Αχιλλέας

Κοκκινάκης Ορέστης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Χρυσαφόπουλος Αριστείδης

Κουράντης Φίλιππος

Σοφράς Δημήτρης

Μιχαλόπουλος

Λιάσκος

Μπαρσικιάν

ΜΕΣΟΙ:

Πανόπουλος Νίκος

Λεκκός Μιχάλης

Κορωναίος

Βιολέτης

Κορσιάνος

Μπουλαχάνης

Κουραχάνης

Κονταράτος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Ανδριανόπουλος Ντίνος

Τερεζάκης Κώστας

Ράγγος Χριστόφορος

Ανδριανόπουλος Βασίλης

Ανδριανόπουλος Λεωνίδας

Βοζικιάν Βάσαβ

Κόκκινος

Βάζος Γιάννης (η "αλεπού" ήταν ένας πανέξυπνος επιθετικός με φοβερή κίνηση μέσα στην περιοχή. Σκοράρει κατά ρυπάς και με τα δύο πόδια αν και είναι κοντός και στραβοκάννης. Το μεγάλο του όπλο όμως ήταν η ταχύτητα και η διεισδυτικότητα. Συμβούλευε τους αμυντικούς να μη φάνε περισσότερα από 3 γκολ για να βάλει η επίθεση 4. Το μεγαλύτερό του παιχνίδι το έκανε το 1938 στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός προηγείτο μέχρι το 59' με 4-0. Ο Βάζος τότε παίρνει το όπλο του και πυροβολεί από το 60' ως το 85' τέσσερις φορές και στο 89' χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει και το 5-4. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε 390 φορές και έβαλε 468 γκολ.)

Δενδρινέλης

Ανδριανόπουλος Στέλιος

Κωνσταντινίδης

Πολίτης

Ανδριανόπουλος Γιώργος

Γρηγοράτος

Γεωργουλάκης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File blepw exeis skistei de3ia kai aristera gia na promotareis to blog sou, to opoio omologoumenws einai doulemeno. Gia auto mh se noiazei, sunexise thn kalh douleia kai arga h grhgora 8a er8ei o kosmos kai 8a se diabasei, arkei na sunexiseis thn kalh ereuna.

Unknown είπε...

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φίλε. Δεν το προμοτάρω πάντως γιατί είμαι καμιά ψωνάρα και θέλω να διαβάζει ο κόσμος αυτά που γράφω. Απλά με ενδιαφέρει η ιστορία του Ολυμπιακού πάρα πολύ και προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες. Αν δεις κάποιο λάθος ή κάποια ανακρίβεια σε αυτά που γράφω ή αν έχεις να προσθέσεις κάτι θα χαρώ πολύ να δεχτώ τα σχόλιά σου. Σαν Ολυμπιακοί έχουμε ιστορία για την οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι. Γι'αυτό είναι καλό να τη μάθουμε καλά και να τιμούμε όλους αυτούς που έκαναν τον Ολυμπιακό μας "Θρύλο" ειδικά σε εποχές δύσκολες για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Πολύ σωστά Βαγγέλη Η ιστορία πρέπει να υπενθυμίζεται και να προβάλλεται Συνέχισε

Ανώνυμος είπε...

success2u ,good looking blog.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτά τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού εκείνη τη χρονιά;
Εθνικός Πειραιώς-Ολυμπιακός 1-0
Ολυμπιακός-Ηρακλής 0-2
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 2-1
Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-2
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-4
Ολυμπιακός-Άρης 0-3
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-3
ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1
Άρης-Ολυμπιακός 2-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1
Ολυμπιακός-Εθνικός Πειραιώς 2-2
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 3-1