29/8/08

Η NORDSJAELLAND ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ ΣΤΟ ΟΥΕΦΑ

Καλή η κλήρωση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αντίπαλος η Nordsjaelland από τη Δανία. Το πάθημα από την Ανόρθωση να γίνει μάθημα, να παίξουμε σοβαρά και πειθαρχημένα και να πάμε στους ομίλους. Προέχει βέβαια το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης αύριο. Δεν υπάρχει περιθώριο αρνητικού αποτελέσματος, έστω και χωρίς Τζόλε, που τραυματίστηκε και Ντιόγκο, του οποίου η μπλε κάρτα βρίσκεται ακόμη στη Βραζιλία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δανέζικα με μαύρη ζάχαρη

Υλικά :

Για τη ζύμη
550 γρ. αλεύρι
25 γρ. μαγιά νωπή ή 9 γρ. ξερή
70 γρ. βιτάμ λιωμένο
210 ml γάλα
75 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι

Για το γέμισμα
1 κουταλιά κανέλα
200 γρ. ζάχαρη μαύρη
85 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

Για το άλειμμα
1 αυγό
2 κουταλιες γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώνουμε την γέμιση (όχι μέχρι την ακρη). Τυλίζουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια τους 1 εκατοστού. Τοποθετούμε τα ρολά σε λαδόχαρτο μέσα σε ταψί και αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με το γάλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.