11/4/10

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2


Η νίκη ήρθε αλλά το πρωτάθλημα χάθηκε και μαθηματικά. Και το ρήμα "χάθηκε" είναι το σωστό σε αυτήν την περίπτωση αφού δεν το πήρε ο Παναθηναϊκός, αλλά το έχασε ο Ολυμπιακός. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ ανάποδη για τον Ολυμπιακό μας. Η διοίκηση έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδυναμώσει την ομάδα. Προπονητής στην πραγματικότητα δεν υπήρξε. Οι παίκτες ήταν κι αυτοί στον κόσμο τους κορεσμένοι ίσως από τις συνεχείς επιτυχίες αλλά και αποδιοργανωμένοι από την έλλειψη κανονικού προπονητή και κατά συνέπεια σωστού πλάνου. Ήταν και οι τραυματισμοί πολλοί και σοβαροί και η ομάδα έπαιζε συνέχεια μισή και απόμιση. Από την άλλοι οι πελάτες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να πάρουν τη δεύτερή τους κούπα τα τελευταία 14 χρόνια. Πήραν πανεύκολους βαθμούς με ομάδες - παραρτήματα, τους βοήθησε και η διαιτησία ενώ κυνήγησε τον Ολυμπιακό και τελικά τα κατάφεραν. Δεν το χάρηκαν βέβαια ιδιαίτερα γιατί ξέρουν κατά βάθος ότι δεν το κέρδισαν με την αξία τους και γιατί φρόντισε ο Ντέρμπισιρ και τους χάλασε τη γιορτή που είχαν στήσει.

Δεν πρέπει όμως να ψάχνουμε για εύκολες δικαιολογίες. Είμαστε Ολυμπιακός και αυτό δε μας ταιριάζει. Πρέπει να μάθουμε από τα φετινά μας λάθη και να ξαναφέρουμε την ομάδα στη φυσική της θέση. Να βάλουν όλοι μυαλό και να μην επαναλάβουν τα σφάλματα των τελευταίων χρόνων.

Και τώρα πλέη οφ. Γενικά με τη διεξαγωγή των πλέη οφ δε συμφωνώ. Τα θεωρώ περιττά. Ένα ακόμα κατασκεύασμα του βάζελου για να παίρνει τη δεύτερη θέση. Αφού υπάρχουν όμως οφείλουμε να στηρίξουμε την ομάδα και να τη βοηθήσουμε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση και την πιθανότητα συμμετοχής της στο επόμενο Champions League.

Τώρα στα δύσκολα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Να τη βοηθήσουμε να ορθοποδήσει. Μία χρονιά πήγε χαμένη. Τι να πουν και οι άλλοι; Τώρα είναι ευκαιρία να χτιστεί μία καινούρια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει για τα επόμενα 15 χρόνια. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά, όπως πάντα. Και περισσότερο τώρα. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: