26/3/10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1942-1943


Το 1941 - 1942 δεν υπήρξε καθόλου αθλητική κίνηση στην Ελλάδα, αλλά από το 1943 και μετά οι ελληνικές ομάδες άρχισαν να διοργανώνουν κάποια φιλικά τουρνουά. Έτσι από τις 17/1 μέχρι την 21/1 γίνεται το Κύπελλο Δημάρχου Καισαριανής το οποίο κατακτά η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο Πάσχα που έγινε από τις 18/4 μέχρι τις 9/5, οπότε νικάει στον τελικό την ΑΕΚ με 2-1. Στο πρώτο παιχνίδι για τη διοργάνωση αυτή ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Εθνικό με 7-1. Για το Κύπελλο Δημάρχου Πειραιώς ο Ολυμπιακός αναδυκνείεται ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό με 2-2 αλλά το τρόπαιο πηγαίνει στους ερυθρόλευκους αφού οι πράσινοι αρνούνται να παίξουν στην παράταση. Διοργανώνεται επίσης και ένα Πρωτάθλημα Ενώσεως Ελλήνων Αθλητών το οποίο δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Ο Ολυμπιακός προλαβαίνει να νικήσει με 4-0 τον Απόλλωνα, με 4-0 τον Εθνικό και με 2-1 την ΑΕΚ πριν διακοπεί ο θεσμός. Παίκτες του Ολυμπιακού μας είναι οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Γραμματικόπουλος Αχιλλέας

Λούβαρης Αριστείδης (πατέρας του επι χρόνια παράγοντα και αντιπροέδρου του Θρύλου. Το 1945 έπαιξε με την Εθνική εναντίον της Αγγλίας εκτός έδρας. Έπαιξε με τρομερή αυτοθυσία και τραυματίστηκε, χάνοντας τις αισθήσεις του. Στο νοσοκομείο τον επισκέφθηκε ολόκληρη η αποστολή των γηπεδούχων αναγνωρίζοντάς του τη μεγάλη του προσπάθεια).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Μινάρδος Διονύσης (Δεξί μπακ - χαφ με αστείρευτες δυνάμεις. Έπιανε τον αντίπαλο και τον βίδωνε. Απροσπέλαστος από την πλευρά του αν και δεν ήταν ιδιαίτερα γυμνασμένος. Άλλωστε παραδεχόταν ότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω "καλοφαγίας". Ειδικότητά του οι ασίστ ενώ πέτυχε και 21 γκολ. Όταν σταμάτησε έγινε προπονητής και ήταν από τους πρώτους Έλληνες προπονητές που επιμορφώθηκαν στο εξωτερικό, στη σχολή προπονητών της Φλωρεντίας).

Ζάκκας

Μαλεύρης

Χέλμης Γιάννης

Αλιφραγκής

Δρούγκας

ΜΕΣΟΙ:

Βαγιακάκος

Χούμης

Γόδας Νίκος (το 1948 βρισκόταν φυλακισμένος στην Κέρκυρα. Αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση μετανοίας και να σωθεί. Και όταν τον πήγαν για να τον εκτελέσουν αυτός ζήτησε να φορέσει την ερυθρόλευκη. Τι άλλο να γράψεις, τι άλλο να πεις; Απόλυτη ηρωική μορφή του Ολυμπιακού).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Βάζος Γιάννης

Συμεωνίδης Θεολόγος

Αναματερός Μιχάλης

Μακρής

Ταμπακέας

Μαράτος

Βασιλείου Ν.

Βάζος Στέλιος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΟ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΣΩΣΤΑ;

Unknown είπε...

Σωστό. Θα βρω στοιχεία γι'αυτό και θα γράψω. Έξοχη παρατήρηση. Αν έχεις υλικό στείλε. Ευπρόσδεκτο πάντα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ http://www.original21.com/rabbit.php?res=low#
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Kαλημέρα Βαγγέλη Θαυμάσιο κι αυτό το μέρος

Unknown είπε...

Ευχαριστώ, Θεόδωρε. Καλή μας επιτυχία σήμερα. Ξέρω πως θα είσαι μέσα πάλι.