3/5/09

ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΤΣΑΤΣΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18-19


Τι να γράψει κανείς γι'αυτό το ματς και γι'αυτήν την ομάδα; Πως να περιγράψω τα συναισθήματα γεμίζουν τα σώθηκά μου; Δεν υπάρχουν λόγια. Α, ρε Θρύλε!!! Μόνο εσύ, αρρώστεια μας, θρησκεία μας, αγάπη μας.

Το παιχνίδι άρχισε όσο χειρότερα γινόταν. Στο 8 χάναμε 2-0 και η ομάδα φαίνοταν χαμένη. Το πρώτο γκολ της αντιπάλου ήταν οφσάιντ, αλλά συνηθισμένοι είμαστε από αυτά. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε και η ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό.

Στην ανάπαυλα ο Βαλβέρδε έκανε μία μαγική αλλαγή. Δεν μπορούσε να κάνει και τίποτε άλλο, άλλωστε. Έβγαλε τον Πατσατζόγλου και έβαλε τον γίγαντα, τον αρχιγαύρο Ντάρμπισιρ. Το παιδί ήρθε από το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και δεν έψαξε για δικαιολογίες από την αρχή. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα. Και τι ψυχή! Τι δυναμισμός! Τι πώρωση! Τέτοιους παίκτες θέλω στον Ολυμπιακό. Κόκκαλη δώσε όλο το χρήμα και πάρε τον Ματ με μεταγραφή. Δε θέλουμε άλλον επιθετικό. Μην ψάχνεσαι αλλού. Εδώ τον έχουμε. Παίκτης με νοοτροπία νικητή. Πραγματικό λιοντάρι.

Έβαλε, λοιπόν, το γκολάκι του αμέσως ο Ματ. Η δεύτερη αλλαγή ήταν επίσης η ενδεδειγμένη. Έξω ο Λέτο και μέσα ο μεγάλος αρχηγός. Με το που μπήκε ο Τζόλε η ομάδα δεν παιζόταν. Το αεκάκι δεν πέρασε τη γραμμή της σέντρας. Το δεύτερο γκολ από τον βράχο Ντουντού ήρθε φυσιολογικά.

Εν τω μεταξύ είχαμε νωρίτερα τα καραγκιοζιλίκια του νταή του Κυριάκου. Ώπα, μεγάλε, μας έκλασες τα φρύδια. Συνιθησμένοι κι από αυτά. Τι περιμένεις από πιθηκοειδή;

Κι εκεί που φαινόταν ότι θα βάζαμε και τρίτο το έβαλαν οι ανύπαρκτοι στη μοναδική τους επίθεση στο β' ημίχρονο, στο 89' Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντάρμπισιρ πέφτει αναίσθητος στο τερέν μετά από καρατιά που δέχθηκε. Ο δράστης, βέβαια, ατιμώρητος. Συνηθισμένοι κι από αυτά. Ο Άγγλος όμως δε χαμπαριάζει. Στην τελευταία μας επίθεση σηκώνεται για κεφαλιά και ισοφαρίζει. Με το τσιρώτο στη μύτη. Α, ρε Ματ, παικτούρα.

Στην παράταση περίμενα ότι θα τους βάλουμε άνετα άλλα δύο. Και πράγματι εύκολα μπήκε το πρώτο με τον Γκαλέτι αλλά μετά ήρθαν οι δύο αποβολές και μείναμε για περίπου 18 λεπτά με εννέα παίκτες. Έτσι βρήκαν ευκαιρία τα χανουμάκια και ισοφάρισαν.

Στα πέναλτυ μίλησε ο Αντώναρος. Έπιασε το τελευταίο του Πελετιέρι και αμέσως μετά κάρφωσε τον Σάχα και μας τρέλανε.

Ποιον να ξεχωρίσεις από αυτήν την ομάδα; Σίγουρα πάντως οι Ντέρμπισιρ, Νικοπολίδης, Τζόρτζεβιτς, που άλλαξε όλη την εικόνα του ματς με την είσοδό του και ο Ντουντού, που ήταν ένα κέντρο μόνος του, αξίζουν ένα μετάλλιο παραπάνω.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ! ΖΗΤΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: